+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

DSC_8629Uiteraard was ik begin dit seizoen bijzonder benieuwd naar mijn competitie niveau. Ik ben veranderd van school (KA Beveren) en heb voor het eerst in individueel getraind, zowel fysiek, als technisch. Alleen was het voorseizoen qua spelen een ramp. eerst was er de regen, dan sneeuw en koude, vervolgens weer sneeuw, enz…

Het verloop van alle wedstrijden heb ik al uitgebreid gecommuniceerd en ik vat dit als volgt samen. Internationaal heb ik niet goed gepresteerd op de laatste ronde van het European Challenge Trophy na, wat we met de Belgian Boys wonnen (en promotie onze beloning was). Nationaal heb ik de stroke play tittel. En die kunnen ze mij niet meer afpakken. Ik heb verder links en rechts nog wat ereplaatsen behaald, maar er waren anderzijds teveel laagtes. Zo mistte ik teveel cuts en kwam dit vaak door mijn eigen koppig karakter. Ik wilde te graag en vergat het geheel. Moest ik dus pro zijn dan had ik dit seizoen niet veel verdient.

Ontevreden ben ik niet en kan ik ook niet zijn, want een nationale en een Europese tittel en is niet voor ieder speler weggelegd. Ik sta nu op de WAGR (World Amateur Golf Ranking) en inmiddels rond plaats 1850. Allemaal niet slecht maar het had zoveel beter kunnen zijn en dat is toch een beetje het gevoel wat ik onthoud van 2013. Ik merk ook dat ik mentaal uitgeput golfmoe ben. De honger is een beetje weg en dus dringend evalueren

Ik heb 34 ronden gespeeld. Op deze 612 holes scoor ik 7 Triple’s, 26 Dubbels, 141 Bogeys, 351 Par’s, 86 Birdies en slechts 1 Eagle !

3,26 gemiddeld op de par 3’s

4,28 gemiddeld op de par 4’s

4,93 gemiddeld op de par 5’s

90 % Fairway Hits en 70 % GIR (Greens In Regulation) is ok, maar 33,15 puts is 5 puts te hoog en hier moet ik dus nog veel in verbeteren

75,53 is mijn gemiddelde score en dat kan dus beter, pakken beter.

En dus gaan we de winterslaap in met een puttingmatje en behouden we wat goed was, zijnde de fysieke en golftechnische trainingen. Inmiddels zijn  de voorlopige kalenders, zowel internationaal als nationaal uit en beloofd het een mooi 2014 te worden.

Slaapse !

Statistieken Samenvatting  G2013

The Eight Key Stats  G2013a

Statistics  G2013b

Graphics   G2013C