+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

Over mezelf

 

Laat mij mezelf eerst even voorstellen

Ik ben Patsy Van Rompaey, gehuwd met Pim van Baarle onder wiens naam ik door het leven ga.

Tot op heden is sport de rode draad doorheen mijn leven. Tot mijn 8ste deed ik van alles waaronder, schaatsen, tennissen, judo, keur turnen,jazz ballet, en paardrijden …. Om in deze laatste iets serieuzer te gaan, daar dit door de ganse familie beoefend werd. Al snel begon ik, samen met mijn zus Pascale, aan military wedstrijden deel te nemen en voor titels mee te dingen binnen het Belgische circuit.

Op mijn achttiende leerde ik Pim kennen en hij was een fervent windsurfer. Van het één kwam het ander en al snel deed ik ook hier aan wedstrijden mee. Ook het windsurfen was niet alleen een sport maar meer een levenswijze. Tot en met ons 3de kind reden we met de camper van wedstrijd naar wedstrijd, doch toen ik voor de vierde keer zwanger werd kwam er een korte pauze en wijziging in onze levensstijl. De camper werd geruild voor een huis met een tuintje. We verhuisden op 3 maart 1996, … één dag later werd Gaëtan geboren om samen met Maxim, Joëlle en Cédric ons gezin te vormen. St.-Andrews mei 2009 (239)

Eén jaar later sloeg ik mijn eerste golfballetjes (tegen mijn zin en enkel omdat Pim het wilde) op golfvereniging “De Woeste Kop” . Mario Weemaes wist mij daar toch golfenthousiast te maken en in 1998 mocht ik, als matchplay club kampioen, de kleuren verdedigen op het Telegraaf & Dunhill toernooi dat elk jaar doorgaat op Het Rijk van Nijmegen. Ik was bij de gelukkigen en als kampioen der matchplay clubkampioenen, mocht ik mee naar het Alfred Dunhill toernooi, dat op de gekende 3 banen wordt gespeeld “Carnoustie, Kingsbarn en St Andrews”.

De ‘unieke’ ervaring van deze week, en  een kleine hint van Charles Taylor (hoodredacteur sport vd Telegraaf), brachten mij tot de beslissing om Professional te worden.

Na drie jaar opleiding , werd ik in 2005 officieel PGA Professional. Hiervoor heb ik op de 3 Eycken en Cleydael stage gelopen (dank aan Luc, Dirk en ‘Chap’) , om dan met David Petrie (Compatible Golf ) samen te gaan werken. Deze samenwerking heeft zich inmiddels uitgebreid met oa. Pete Cowen, (wijlen) Ramsay McMasters  en Ryan Lumsden. Coaches van internationale topspelers en ook van de VVG topsportschool.

patsy1

Inmiddels ben ik in het bezit van een Initiator, trainer B en trainer A ‘Bloso’ diploma. Sinds enkele jaren werk ik ook voor de GV Dit houdt bijvoorbeeld in, het coachen op wedstrijden zowel in binnen als in buitenland als regionale trainingen geven,  voor de preminiemen. Stages met GV geselecteerden in het buitenland, en stages met de Topsporters in het buitenland.

Tevens kreeg ik onder andere de kans om mee te werken aan het GV junior project, alsook aan het GV senior project, Life Time Golfen.

Actueel ben ik sinds maart 2005,  Head Pro op golfclub Beveren. Het bestuur heeft mij een perfecte ruime ter beschikking gesteld, die ik volledig afgewerkt en ingericht heb, teneinde in een optimale en aangename omgeving de lessen te kunnen geven. Als pro zetel ik ook in het Junior Comité van Golfclub Beveren.

Het Junior Comité, zet zich in om alle jeugdleden op een “speelse, educatieve en ethische” manier van de golfsport te laten genieten.

Elk jaar woon ik tal van opleidingen en lezingen bij, … ook al lijkt golf soms saai en “oubollig”, geen sport is zo evoluerend als golf, zowel in biomechanica, techniek als in materiaal.

Sinds 2012 werd ik bekroond tot  ‘Advanced Professional’.

10 jaar later…. Is er tussen 2012 en 2022  steeds meer bijgekomen.

Ondertussen coach ik voor Golf Vlaanderen de meisjes van 14-18jaar.

Jaarlijks hebben we 1 week stage met hen in het buitenland.

In het wedstrijdseizoen worden ze opgevolgd, geobserveerd en geholpen waar nodig.

Tijdens deze maanden gaan we met Golf Vlaanderen een 2 à 3 x op Grand Prix wedstrijden in Frankrijk, waar onze jonge deelnemers hun eerste ervaringen kunnen opdoen en vaak een 1e keer winst kunnen afdwingen en proeven.  Dit is zeer belangrijk voor hun verdere mentale ontwikkeling. “Het leren winnen”!

 

Sinds 2017 werd g-golf opgestart in Golfclub Beveren. De doelgroepen zijn zowel revaliderende als niet-revaliderende mensen. Iedereen met een fysieke beperking, of ASS zijn welkom om deel te nemen aan onze maandelijkse groep-les.

Meer info hierover vind je via www.golfclubbeveren.be

 

Sinds 2019 ben ik G-golf coach voor Golf Vlaanderen. Als hoofdtrainer sta ik enerzijds in voor de opmaak van de training doelen, en kalender en daarnaast train ik zelf de andersvaliden en de groep doven & slecht horende.

Onze doelstelling is de skills van deze spelers te verbeteren zodat ze kunnen presteren in binnen- en buitenland, waaronder de EDGA-wedstrijden.

In 2021 benaderde de KBGF mij, om als nationale g-golf coach een team samen te stellen voor onze allereerste deelname aan het EK Champion Chip for disabled golfers.

Dit ging door van 9 -11 juni 2022 in Ter Hille golf & country club.

Het was een immense belevenis. Er werden 2 ploegen van 4 spelers geselecteerd.

Voorafgaandelijk hebben we met hen meerdere training dagen ingelast en toegespitst op de te verwachten situaties en te spelen shots.

Ons Nations Cup team won uiteindelijk de gouden medaille, buiten alle verwachtingen in!

Een weg is ingezet waarvan we mogen hopen deze in de toekomst, om de 2 jaar, als team, te blijven bespelen.

Hiernaast zet ik mij nog steeds in voor de opleiding van onze nieuwe instructeurs/trainer B. Dit opdat ik onze toekomstige golfcoaches, net als ikzelf, iedereen die wil leren golfen kan blijven inspireren en helpen bij hun golf skills, waarin technieken, slagen aanleren en het spel spelen met plezier, hand in hand moeten blijven gaan.

 

Tot slot, sta ik dan ook ten volste achter de leuze van de PGA:

“We take care of Your game !”

Link naar classification list PGA of Belgium

http://www.pga.be/en/pros/classification-list.html

 

Behaalde diploma’s

  • 2004 Jeugdbegeleider NGF
  • 2004 Initiator BLOSO
  • 2005 Trainer ‘B’ BLOSO
  • 2005 ‘Trainee of the Year’  PGA of Belgium
  • 2005 PGA Professional ‘A’ PGA of Belgium
  • 2007 Trainer ‘A’ BLOSO
  • 2012 PGA Advanced Professional