+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

INDIVIDUEEL

Op dit moment zijn Joëlle en  Gaëtan van Baarle mijn individuele coaching ontgroeid.

Joêlle is ondertussen zelf coach geworden en geeft naast kids coaching voor GV, prive lessen op golfclub Zwijnaarde.

Gaëtan is nog steeds amateur speler, maar ook actief werkende binnen golfclub Damme en speelt af en toe nog Nationale mid-amateur wedstrijden en is team member van het interclub team van Royal Antwerp. Hij behaalde in de laatste jaren nog enkele titels, en heeft soms nog eens een kleine bijsturing van mij nodig, of gewoon een bevestiging van het juiste.

Laurens Willaert, ooit begonnen onder mijn vleugels als kleine jongen op golfclub Beveren, is bezig met zijn opleiding tot golfpro en assisteert reeds bij de junioren, op De Woeste kop, Axel.

Wel coach ik nog zeer actief de  nieuwe lichting ‘kids’ van Golfclub Beveren.

De jeugd groep lessen gaan vooral door op zaterdag voormiddag en woensdag namiddag.De zaterdag lessen zijn vooral algemene training waar vooruitgang en Fun hand in hand gaan.

Op woensdag namiddag is de groep iets geselecteerder en zij worden eerder exact op dezelfde wijze getraind en gecoacht zoals ik dit binnen GV doe. Immers is inmiddels bewezen dat dit succesvol is. Uiteraard wordt dit hier individueel toegepast op basis van ieders spelniveau .

Extra vullen de spelers per wedstrijd een gepersonaliseerde scoresaver in. Dwz, naast hun score, vullen zij nog tal van andere nuttige informatie in die dan achteraf in een persoonlijk gesprek wordt geanalyseerd.

Tenslotte verkrijg ik zeer nuttige informatie wanneer de speler zijn informatie tijdens de oefenronde laat registreren door Scoresaver of een andere app. UpGame. Aan de hand van dit programma kunnen we samen niet enkel de baan verkennen maar nadien ook nog eens hun statiestieken per onderdeel bekijken. Tijdens de ronde vullen zij zo goed mogelijk hun shots en afstanden in en  dit brengen ze later  via de pc in het programma. Je staat versteld wat een informatie je hier allemaal uit haalt. Zowel als speler dan als coach.

Zo kan er te allen tijde ook vanop afstand advies gegeven worden aan de speler.

Via de apps CoachNow en OnForm, worden er ook swing analyses doorgestuurd en besproken.

Dit zijn handige, en sterke tools die een speler op elk moment kan hanteren en nog meer input kan bij brengen.

Verder beschik ik ook over een FlightScope. Deze lounchmonitor geeft accurate en gedetaieerde cijfers weer over onder anderde: de balvlucht, clubblad positie op impact, de aanvalshoek, de zwaaibaan, clubhoofd snelheid, timing, vluchthoogte etc…

Tevens kunnen we met deze radar en camera,  de skills ontwikkelen door er games mee te spelen. Dit is zeer belangrijk om de realiteit van een scoring en verwachting patroon onder druk aan te tonen, en te verbeteren.

Diverse training attributen worden gebruikt tijdens individuele sessies, waaronder een K-vest.

Om een speler zijn putting op peil te krijgen wordt gebruik gemaakt van Visio tools. Hieronder bevinden zich laser-app. Om het mikken te meten en te verbeteren, spiegels voor houding en oplijning. Poortjes voor precisie.

Path’s met afstand markeringen, om de stroke beter te begrijpen en de afstanden af te stemmen op de juiste stroke grote en ritme.

http://www.scoresaver.co.uk