+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

Damme_AllianceZondag 17 maart ll. mocht ik mijn eerste wedstrijdrondje strokeplay spelen. Uiteraard had ik reeds een paar rondjes tijdens de trainingen met de Belgian Boys gelopen, maar echt wedstrijd dus nog niet. Afspraak was dus Damme dat ondanks de vele sneeuwbuien en het koude weer goed bespeelbaar was. Normaal gesproken speelde ik de Belgian Squads Competition op 7 Fontaines, doch die wedstrijd was afgelast. Chapeau voor Damme !

Wel speelde pro’s en amateurs van “Geel”, wat dan weer voor mij leuk was. Ook fijn was dat mijn mama (en coach) speciaal een aantal holes was komen volgen. Echt een staat van opmaken kun je natuurlijk niet, maar het was fijn dat ik mijn eerste foutloze ronde speelde. De birdie op hole 15 bracht mijn eindscore op 71 (-1). Bij de amateurs, waar enkel een netto stableford klassement werd opgemaakt, werd ik slechts 5de of 6de. Maar bruto (73) liep ik de beste score van het ganse deelnemersveld en mocht daardoor een prachtige kristallen “TEE” van Val Saintlambert in ontvangst nemen. (en een flesje bubbels). Waar ik het meeste over tevreden ben was dat ik niet in kolere ben geschoten, omdat een birdie niet viel, of wat dan ook. Dit was in 2012 eerlijk gezegd mijn grootste vijand en nu heb ik daar dus “iets” op gevonden …

Eerste grote afspraak nu zijn de French Boys op Le Touquet wat volgende week doorgaat. Een internationale hoogstaande wedstrijd voor -18 jarigen, waarbij na 2 strokeplay ronden de beste 32 in match play verder voor de eindoverwinning spelen.