+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

DSC_8629

Zondag 30 juni 2013 : Met een totaal van +1 op 3 slagen van leider Kevin stond met enkel Cédric (par) ertussen. Achter ons kwam Pierre-Alexis met een rondje 70 op 1 slag. Op de 2de hole van de laatste kon ik door een zeer goed shot naar de pin een easy birdie maken en begon ik mijn kansen te geloven. Géén fouten maken was mijn opdracht en wachten wat de rest doet. Op hole 8 ging ik voor birdie maar scoorde ik een bogey. Gelukkig birdiede ik de volgende hole en kon dat nog eens doen op holes 15 en 16. Nu wist ik dat ik het de anderen moeilijk maakte.

Pierre Alexis was inmiddels “Leader in the Clubhouse” met +1. Vanuit de fairwaybunker op hole 18 sloeg ik mijn bal op een 7 meter links van de pin. Ik werd hier pas echt nerveus en een 3-put was het gevolg en voor het toernooi stond er dus PAR achter mijn naam en voorlopig eerste. Jammer genoeg wist ik absoluut niet wat de laatste flight met Kevin en Cédric achter mij deden toen zij hun laatste put uitholede. Toen zij hun score zeiden aan de omstaanders realiseerde ik mij dat ik “BELGISCH KAMPIOEN” ben……. en dat kunnen ze mij niet meer afpakken.

Joëlle in 2011 bij de dames, en nu Manon en ikke … bij de heren.

Met jasje-dasje heb ik hen bedankt die ik moest en wilde bedanken, maar toch nog eens extra mijn lieve mama en coach Patsy

Zaterdag 29 juni 2013 : Zo scherp als ik gisteren was zo verschrikkelijk zwak begon ik vandaag zeg. Kwam dit nu doordat ik pas als één na laatste flight om 14u30 vertrok of wat dan ook, leuk was anders . Ik moest echt alle zeilen bijzetten om geen monsterscore te hebben, doch vanaf hole 8 kwam de controle stilletjes weer en eventjes later ook het gevoel. Uiteindelijk moet ik met de 75 zeer tevreden zijn. Ik speel nog mee en sta 4 slagen achter op Rens. Wetende dat we 36 holes moeten spelen op dit parcours, kun je er zeker van zijn dat het de fitste zal zijn die hier de meeste kansen zal krijgen.

Vrijdag 28 juni 2014 : Eentje onder de baan is altijd goed om te starten, niet? Zij het niet dat ik op hole 18 een triple doe. Maar goed snel vergeten en nog wat uitslaan en dan rusten, want we zijn pas op 1/4de . Wat dit in het veld betekent weet ik absoluut niet, maar is ook niet belangrijk.

Er is livescoring via http://www.infserv.net/lid/app/f?p=120:27:759458533953277967

Donderdag 27 juni 2014 : Het golfen lag bij mij sinds de King’s Prize en het daarop volgende Welsh Open Stroke Play quasi stil. Oorzaak is uiteraard de examen periode, die ik overigens met succes heb doorstaan. Reken maar dat ik daar blij mee ben. Samen met mijn ouders, zus en 2 schoolkameraden heb ik enkel dagen op Tenerife kunnen ontspannen en uiteraard getraind. Naar het einde toe kreeg ik weer aardig wat gevoel in mijn wedges, wat strakjes op Five Nations brood nodig zal zijn. Dit nationaal kampioenschap is uiteraard bepalend voor de komende KBGF selecties van het European Boys Team Championship op Mucar (Schotland) en de British Boys op Liverpool. Ook zal dit bepalend worden voor de VVG selecties. Met andere woorden is goed presteren hier de boodschap.

Ik heb slechts vandaag om de baan te verkennen, hetgeen niet genoeg zal zijn daar Five Nations voor mij absoluut een onbekende is. Je hoort en leest er uiteraard van alles over, maar of de baan mij wel of niet ligt zal de komende dagen uitgewezen worden. Maar dat het technisch een moeilijke baan is staat als een paal boven water. Laten we hopen dat ik vrijdagavond goed genoeg ben voor de cut. (36 besten + ties)

Vrijdag sla ik s’ochtends af, met in mijn flight de Belgian Boys Teamgenoten Yohann en Basile. Ik heb alleszins honger en ben blij hier te mogen zijn.

Livescoring via www.golfbelgium.be