+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

donderdag 8/5/2014

De dag begon met beetje wind en veel regen en eindigde droog maar 60 km/u en stoten tot 80 km/u. Ik startte om 13u25 en stond op de turn top 10, doch toen begon het te stormen en tekende uiteindelijk een score kaart af van +12 (T 111).

op de blog van het tornooi staat “Scoring is unlikely to improve as the wind continues to blow a gale here at Royal Dublin. We’re ending our live blog for today but will be back tomorrow at 11am as round two gets underway”
Live scoring is still available at http://bit.ly/1fXXfdP

Ik verkies dus vanaf nu regen boven wind en morgen vrijdag, … gaan we starten met de twee gecombineerd !

In het Iers Amateurkampioenschap nemen dit jaar 2 Belgen deel. Louis Leysen en ikzelf. Wij starten de eerste dag (donderdag 8/5 in de late namiddag. 13u25 (ik) en 13u36 Louis) Op vrijdag gaan wij zij in de ochtend van start in het kampioenschap dat al vanaf 1892 gespeeld wordt.

Onder anderen Padraig Harrington, Michael Hoey en Louis Oosthuizen wisten het prestigieuze kampioenschap al te winnen. Dit jaar wordt het toernooi voor het eerst over vier dagen gespeeld, in plaats van drie. Elke dag spelen de deelnemers 18 holes. Na drie dagen valt de cut.

Ik weet totaal niet wat mij te wachten staat, daar het voor mij de eerste keer is dat ik in  zulk een internationaal en sterk deelnemersveld; wedstrijd speel. Meer dan de helft van de deelnemers staat binnen de top 250 van de WAGR. Ik sta zo’n 1000 plaatsen lager gerankt.

Info en livescoring via https://www.gui.ie/home/events-results/championships/irish-amateur-open.aspx

Host club is The Royal Dublin Golf Club  http://theroyaldublingolfclub.com/mysitecaddy/site3/