+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

Bekijk hier het filmpje van G-Golf te Beveren.

Het G-golf project heeft als doel om mensen met een fysieke, visuele en auditieve beperking of autismespectrumstoornis te begeleiden in het hele proces van kennismaking met golf tot duurzame beoefening van de sport.

Patsy Van Baarle-Van Rompaey is de initiatiefnemer van het G-golf project op Golfclub Beveren en heeft momenteel al een aantal G-golfers op onze club onder begeleiding.

Golf biedt vele mogelijkheden voor mensen die minder mobiel zijn of die revalideren van een letsel. Zij kunnen door te golfen veel lichaamsperceptie en -controle terugwinnen. Golf is ook een ideale sport voor wie bijvoorbeeld nog wel kan bewegen, maar niet snel kan reageren op een tegenstander. Of voor wie de intensiteit van andere (G-)sporten te zwaar wordt.
De golfsport leent zich uitstekend om mensen met een verschillende staat van paraatheid met en tegen elkaar te laten spelen, dankzij het golfhandicap-systeem dat het spelniveau van de speler in rekening brengt.

Het samenzijn met zowel valide als mindervalide medespelers bevordert de sociale integratie en draagt op positieve wijze bij aan de levenskwaliteit. Met de realisatie van dit project wordt het inclusieve diversiteitsbeleid in de clubs vergroot.

Start, stay, succeed and enjoy golf… want golf doet je handi cap vergeten.