+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

DSC_7675

28 maart 2013

Behoorlijk teleurgesteld. Ik start op hole 9 met een birdie en had direct het goede gevoel. Echter op de turn was ik een beetje stressie omdat er op dat moment 3 meter puts lipte en wilde dus dichter bij de pin slaan. Dus plaats ik op hole 1 (par5) mijn 2de shot om vervolgens met een hoek mijn bal zoek te slaan. strafslagen met 5 naar de green, om mijn eerste dubbel te maken. Niks aan de hand zeg ik tegen mezelf en waar ik gisteren nog 2 bogeys maakte scoor ik nu easy par’s, om vervolgens op de volgende par 5 (hole 4) mijn dubbel capriool nog eens te herhalen. Achteraf blijkt die 2de dubbel net teveel en kom ik 2 slagen te kort om mezelf te kwalificeren voor de matchplay fase. Aurian en Alan doen dat wel en alle lof aan hen. (Ik moet nu eventjes gaan afkoelen)

Nu supporteren voor Alan en Aurian en daarna via thuis naar Spanje waar ik tot vrijdag kan trainen, tijdnes de stage van mama. Zaterdag 6 april en zondag 7 april is er de eerste Federale wedstrijd van het seizoen op l’Empereur. Ik hoop dat ik hier iets moois kan presteren voor mijn vader’s 55ste verjaardag

Analyse scorcard R2

27 maart 2013

Ik raak alle fairways, maak geen 3-puts, maar kon geen up & downs doen, zo ik de green mistte, waardoor er 6 bogeys op mijn scorekaart staan. Daar tegenover doe maak ik pas in de retour 2 birdies en dus 76 (+4) voor de eerste qualificatieronde. Hiermee sta ik op de 35ste plaats en dus moet het morgen beter, wat niet wil zeggen dat ik ontevreden ben over mijn ronde. Ik verlies niets op de par 5’s, waar ik bang voor was en dus heb ik dit goed beleefd. Want echt deze zijn bijzonder verradelijk. Morgen zelfde instelling en trachten de par 3’s in regulation te spelen. Ik sla af om 09u09 op hole 9 ….

Analyse scorecard R1 French Boys

Live scoring http://web.ffgolf.org/resultats/results.php?pg=8023&pn=862&dc=27/03/2013

27 maart 2013 (s’ochteds)

Vandaag sla ik in mijn eerste echte grote wedstrijd van dit seizoen, in de laatste flight af. Ik ben op Le Touquet (Fr) met het Belgian Boys Team, om er deel te nemen aan de French Boys. Dit is geen landenwedstrijd, maar de meeste golffederaties schrijven hier wel hun teams in. Via onderstaande link kun je ons volgen, doch geen livescoring. Op diezelfde site staan ook de oud winnaars en hier staan meerdere huidige grote namen. Voor België heeft Thomas Detry hier enkele jaren geleden nog de halve finale gespeeld.

www.ffgolf.org/index.aspx?news=17122

Ik hoop hier goed te spelen en hiermee, na 2 ronden strokeplay, de matchplay fase te bereiken. Concreet zijn dat de 32 besten. Of goed spelen genoeg is, weet ik in principe deze avond al. De baan heb ik verleden jaar als afsluiter gespeeld tijdens GP Côte d’Opale en toen ben ik hier een aantal keren behoorlijk in de fout gegaan. Hierdoor weet ik dus wel waar ik voor moet opletten. Geduld zal heel voornaam zijn, zeker op de par 5’s, waarbij de greens haalbaar zijn in 2 slagen, maar zeer verradelijk.

Tot slot is het zonnetje hier aanwezig en wat de koude wind een beetje doet vergeten !