+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

In 2012 heb ik uiteindelijk 43 (wedstrijd) rondjes gelopen. Grote vraag is natuurlijk of ik ten opzichte van het vorig seizoen vooruit ben gegaan?

  • Ja, want mijn handicap is nu + 1.1
  • Ja, want mijn gemiddelde score op de Par 5’s is gedaald naar 4.88 (en was 5.10)
  • Ja, want mijn gemiddelde score op de Par 4’s is gedaald naar 4.26 (en was 4.29)
  • Ja, want mijn gemiddelde score op de Par 3’s is gedaald naar 3.22 (en was 3.44)
  • Ja, want mijn gemiddelde score daalt van 76,75 naar 75,12
  • Ja, want mijn GIR is gestegen van 56 % naar  66 %
  • Ja, want mijn Sand Saves zijn gestegen van 0 % naar 14 %
  • Ja, want mijn gemiddelde GIR puts is 1.85 (en was 1.92)

Allemaal “positief” en dus ik ben beter geworden, maar ben ik tevreden … Neen … want ik heb niet al mijn doelen bereikt.

Wel hebben we ons met de Belgian Boys o.l.v. Aubin Van Watermeulen geselecteerd voor het European Boys Team Championship 2013 op Mucar (Schotland). Ik heb mijn laagste rondeje ooit van -7 gelopen op Bondues en tevens mijn eerste toernooi onder par gespeeld. Echter had ik graag het European Young Masters (U16) willen spelen en ben daarin (door omstandigheden, die ik zelf veroorzaakt heb) niet geslaagd. Ook sta ik niet op de WAGR (World Amateur Golf Ranking). Ik moet tevreden zijn met de vorderingen, maar heb het te vaak telkens laten liggen.

Moet ik daar nu triestig over zijn? Ik denk het niet maar ik moet er wel van leren en zorgen dat dit niet nog eens gebeurd. De eerder vernoemde omstandigheden, waar ik verder niet op inga, hebben er ook voor gezorgd dat mijn trainingsomgeving is veranderd. Ik ben gestopt met de “Topsportschool”. Ondanks dat de trainingsfaciliteiten daar uitzonderlijk fantastisch zijn, is het voor mij beter om thuis te zijn en niet op het internaat. Dus zit ik sinds kort op het KA te Beveren en ben daar super tevreden. Technisch trainen doe ik op gc Beveren onder leiding van mijn mama. En dit is mogelijks wel de beste stap die ik heb gezet, want eindelijk, zie ik wat velen anderen al tegen mij gezegd hebben. En dat is dat mama Patsy, echt een goede coach is.

Samen met mijn zus Joëlle worden we fysiek door Gommaar en Steve getraind en kunnen we de periodieke controle sessies, die de VVG doet onder leiding van Ryan Lumsden.

Nu komen er dus 3 wedstrijdloze maanden aan, waarin ik voornamelijk fysiek zal moeten vorderen en verder mijn batterijen moet vullen, zodat ik er straks weer “vol” tegenaan kan.

Mijn doelen voor 2013 ga ik a.d.h.v. de kalenders in samenspraak opmaken.

Tot dan

Stats Summary Stats Summary

The Eight Key Stats  Key Stats, Practice Breakdown & Hole Scores

Scoring Stats  Scoring Averages & Key Stats Details

Grafiek  Key Stat Graphs