+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

BB 1

Dinsdag 13 augustus 2013 : Inmiddels beide courses verkend en ondervonden dat ze bijzonder tricky zijn. De wind zal bepalend zijn of er al dan niet laag gescoord gaat worden . Ik speel eerst op Hoylake op Royal Liverpool en morgen de Wallesey . Ik start vandaag om 1.57 pm (local time) en dus bij de laatsten. Ik zal dus heel wat tijd moeten doden, vooraleer ik mag opteën (weet dus niet of dit juist geschreven is). Voilà dus al één tijdrovend item gevonden…

Zonder gekheid zal het voor mij taak zijn om ondanks die late start toch ontspannen op de eerste tee te vertrekken, maar of dat zal lukken is de vraag. Tot op heden is mij dat nog nooit gelukt maar daarom is het niet utopisch, niet? vanavond rond een uur of 21.00, jullie tijd, weten wie er van de 250 deelnemers zich kansen mag toe-eigenen om bij de 64 gelukkigen te behoren die na woensdag aan de matchplay fase mogen beginnen.

Het toernooi is te volgen via onderstaande link

http://championships.randa.org/en/AmateurChampionships/BoysAmateurChampionship/Home.aspx

Zaterdag 10 augustus 2013 : Deze ochtend om 06u30 richting Charleroi om samen met Aurian Alan, Yohann, Giovanni en Basile o.l.v. Aubin Van Waetermeulen aan het door R&A georganiseerde British Boys te gaan deelnemen. Mijn oogjes waren klein, want de laatste 4 dagen steeds op en af naar National Juniors en gisterenavond via Brugge pas na 01.00 in bed, maar …

Eenmaal aangekomen op Royal Liverpool had ik hier niet veel meer nodig om gemotiveerd en enthousiast te zijn. Alles ruikt hier naar “topgolf” en dat hier op deze baan in 2014 The Open gespeeld wordt is duidelijk.

Wij zijn hier met 250 deelnemers, allen niet ouder dan 18 jaar. Zondag en maandag mogen we elke baan één keer verkennen (Wallasey en Liverpool) en dan op dinsdag start het toernooi. Na 2 ronden strokeplay (kwalificaties), blijven van de 250 deelnemers er 64 over om in matchplay verder te strijden.

Dit is de tweede keer dat ik deelneem en verleden jaar deed ik over de 2 ronden +5 (76 en 73). Ik miste de cut die op -4 lag dus ruim. Dat ik mijn best ga doen spreekt voor zich en we zien wel of dat voldoende is. Het kan zeker want Yohann en Basile lukten hier verleden jaar wel in.

De winnaar van het afgelopen jaar is trouwens dit jaar silver medal winner op Muirfield  (The Open). Je kunt alles volgen via http://www.randa.org/en/Championship-Golf/Amateur-Championships/Boys-Amateur.aspx