+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

DSC_8076

Zondag 7 april 2013  ‘s Ochtends rond 05u45, samen met zus Joëlle en mama Patsy opgestaan om rond 07u30 op l’ Empereur vast te stellen dat de wedstrijd uitgesteld ingevolge het bevroren terrein. Het werd dus wachten, wachten en nog eens wachten om uiteindelijk enkel de derde ronde te lopen, startend op hole 1 rond 13u00. Ik zat in de 3de laatste flight samen met Kevin Hesbois en Rutger Dhondt. De leiders Giovanni Tadiotto en Rens Megens op -2 en wetende dat er nog een pak spelers binnen de 2 slagen eerder van start zijn gegaan, was het zaak om cool te blijven.

Op hole 1, een par 5 birdieën mijn flightgenoten, en ik niet. Ik raak alle greens maar de birdie wil niet vallen. Op hole 10 viel de eerste gelukkig en wist ik dat ik op dat moment 2 slagen in moest halen op Rutger. Hole 11 mis ik mijn birdie van 1,5 meter, idem op hole 12, doch maak hem op hole 13. Nu was de strijd open, maar slechts voor eventjes, want ik sla mijn drive op hole 14 quasi onspeelbaar onder een lage rij boompjes. De beste optie was accepteren en terug naar de fairway, maar de adrenaline was sterker en won waardoor ik mijn poging om alsnog de green (170m) te raken totaal miste en een dubbel bogey het resultaat was. Weg winst !!!

Ik sla op 16 mijn drive out, doch mijn eagle put (met mijn tweede bal, was ietsjes rechts van de hole) viel niet en nog een bogey. De volgende 2 holes vielen mijn birdie puts van zo’n 4 meter niet en met +1 wordt ik uiteindelijk gedeeld 6de achter

-4  Rutger Dhondt

-2  Pierre Alexis Rolland

0 Giovanni Tadiotto

Cédric van Wassenhove

Patrick Hannauer

Al bij al ben ik tevreden doch die 2 keer out slaan besmette toch een beetje mijn stemming. NU is het tijd om met Beveren voor de Junior Interclubs, naar het mooie Ravenstein, af te zakken.

Score R1   GR1

Score R3  GR3

Zaterdag 6 april 2013

Koud, winderig en omdat ik de baan niet heb kunnen verkennen, best wel een beetje zenuwachtig. Bondig was het naar het einde toe goed. Ik loop uit tegen een out of bounds aan en de birdies vielen niet, dus +3 op de turn. Doch bleef ik gelukkig rustig en kon dat in de retour met 3 birdies uitgommen.