+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

Swing

 

Elke  “Swing”  is  Individueel en Persoonlijk

De opbouw van de golfswing is volgens een ‘ieders’ fysische bouw. Doch bij allen bestaat deze uit een solide fundering, gebaseerd op hetzelfde principes.

” Believe in Basics “

(geloof in de basis en in de eenvoud ervan)

De belangrijkste eigenschappen die bijdragen tot een goede solide swing bij  een speler, ongeacht zijn lichaamsbouw, zijn :

  • Evenwicht   (de fundering)
  • Coördinatie (rotatie en arm, handen actie)
  • Timing         (de swing in segmenten juist op elkaar laten volgen)

Met behulp van de Gasp Swing Analysator maak ik samen met de speler een video-analyse. Zo leer je de bewegingen van de swing, die bij jouw past beter begrijpen en voelen.  Doel is een zo eenvoudig mogelijke, repeterende swing op te bouwen die past aan je eigen lichaam -en bewegingsmogelijkheden.

Via deze link wordt je perfect geïnformeerd over hoe de Gasp Swing Analysator werkt .  http://www.gaspsystems.com/

Naast deze video analyse kun je bij mij ook perfect trainen met behulp van een Explanar

Dit is een toestel met een grote metalen cirkel. Het correct opgestelde toestel laat je voelen wat voor jou de ideale swingplane is (de hoek in welke de club rond het lichaam draait).

De Explanar is tezelfdertijd een fitnesstoestel dat de lichaamsflexibiliteit vergroot én de betrokken spieren versterkt. Kortom de Explanar zorgt voor een beter begrip van de swingtechniek, voor meer consistentie in die swing en voor een verbetering van de golffitness. Tijdens een les met de Explanar zal u aangenaam verrast worden door het onmiddellijke gevoel van controle dat het toestel u geeft.

Via deze link krijg je alle informatie over de Explanar