+32 (0)478 228814 patsy@vanbaarle.be

Over mezelf

 

Laat mij mezelf eerst even voorstellen

Ik ben Patsy Van Rompaey, gehuwd met Pim van Baarle onder wiens naam ik door het leven ga.

Tot op heden is sport de rode draad doorheen mijn leven. Tot mijn 8ste deed ik van alles waaronder, schaatsen, tennissen, judo, keur turnen,jazz ballet, en paardrijden …. Om in deze laatste iets serieuzer te gaan, daar dit door de ganse familie beoefend werd. Al snel begon ik, samen met mijn zus Pascale, aan military wedstrijden deel te nemen en voor titels mee te dingen binnen het Belgische circuit.

Op mijn achttiende leerde ik Pim kennen en hij was een fervent windsurfer. Van het één kwam het ander en al snel deed ik ook hier aan wedstrijden mee. Ook het windsurfen was niet alleen een sport maar meer een levenswijze. Tot en met ons 3de kind reden we met de camper van wedstrijd naar wedstrijd, doch toen ik voor de vierde keer zwanger werd kwam er een korte pauze en wijziging in onze levensstijl. De camper werd geruild voor een huis met een tuintje. We verhuisden op 3 maart 1996, … één dag later werd Gaëtan geboren om samen met Maxim, Joëlle en Cédric ons gezin te vormen. St.-Andrews mei 2009 (239)

Eén jaar later sloeg ik mijn eerste golfballetjes (tegen mijn zin en enkel omdat Pim het wilde) op golfvereniging “De Woeste Kop” . Mario Weemaes wist mij daar toch golfenthousiast te maken en in 1998 mocht ik, als matchplay club kampioen, de kleuren verdedigen op het Telegraaf & Dunhill toernooi dat elk jaar doorgaat op Het Rijk van Nijmegen. Ik was bij de gelukkigen en als kampioen der matchplay clubkampioenen, mocht ik mee naar het Alfred Dunhill toernooi, dat op de gekende 3 banen wordt gespeeld “Carnoustie, Kingsbarn en St Andrews”.

De ‘unieke’ ervaring van deze week, en  een kleine hint van Charles Taylor (hoodredacteur sport vd Telegraaf), brachten mij tot de beslissing om Professional te worden.

Na drie jaar opleiding , werd ik in 2005 officieel PGA Professional. Hiervoor heb ik op de 3 Eycken en Cleydael stage gelopen (dank aan Luc, Dirk en ‘Chap’) , om dan met David Petrie (Compatible Golf ) samen te gaan werken. Deze samenwerking heeft zich inmiddels uitgebreid met oa. Pete Cowen, (wijlen) Ramsay McMasters  en Ryan Lumsden. Coaches van internationale topspelers en ook van de VVG topsportschool.

patsy1

Inmiddels ben ik in het bezit van een Initiator, trainer B en trainer A ‘Bloso’ diploma. Sinds enkele jaren werk ik ook voor de VVG. Dit houdt bijvoorbeeld in,

  – het coachen op wedstrijden zowel in binnen als in buitenland

– regionale training voor de preminiemen

– stages met VVG geselecteerden in het buitenland

– stages met de Topsporters in het buitenland

Tevens kreeg ik onder andere de kans om mee te werken aan het VVG junior project, alsook aan het VVG senior project, Life Time Golfen.

Actueel ben ik sinds maart 2005,  Head Pro op golfclub Beveren. Het bestuur heeft mij een perfecte ruime ter beschikking gesteld, die ik volledig afgewerkt en ingericht heb, teneinde in een optimale en aangename omgeving de lessen te kunnen geven. Als pro zetel ik ook in het Junior Comité van Golfclub Beveren. Het Junior Comité, zet zich in om alle jeugdleden op een “speelse, educatieve en ethische” manier van de golfsport te laten genieten.

Elk jaar woon ik tal van opleidingen en lezingen bij, … ook al lijkt golf soms saai en “oubollig”, geen sport is zo evoluerend als golf, zowel in biomechanica, techniek als in materiaal.

Sinds 2012 werd ik bekroond tot  ‘Advanced Professional’.

 

Tot slot, sta ik dan ook ten volste achter de leuze van de PGA:

“We take care of Your game !”

Link naar classification list PGA of Belgium

http://www.pga.be/en/pros/classification-list.html

 

Behaalde diploma’s

  • 2004 Jeugdbegeleider NGF
  • 2004 Initiator BLOSO
  • 2005 Trainer ‘B’ BLOSO
  • 2005 ‘Trainee of the Year’  PGA of Belgium
  • 2005 PGA Professional ‘A’ PGA of Belgium
  • 2007 Trainer ‘A’ BLOSO
  • 2012 PGA Advanced Professional